Tanssimalla lisää hyvinvointia!

Helsinki Oriental Kalasatamassa

Minä, syöpä ja työ -hanke heittäytyi itämaisen tanssin rytmeihin upean Maija Kingin ohjauksessa. Lue työelämäkoordinaattori Marketan tanssifiiliksistä.

”Pidetääs sitten taas hengityspaussi”, hihkaisee Maija tasaisin väliajoin, kun kieli keskellä suuta harjoittelemme ”kahdeksikkoja” ja ”käärmekäsiä” ”tärinöistä” puhumattakaan. Ei siinä aina muista hengittää, mutta Maijan herkeämätön kannustus auttoi tässäkin asiassa.

Kokenut opettaja ja omaa tanssiryhmää luotsaava Maija King tarjosi Minä, syöpä ja työ -hankkeelle mahdollisuuden tutustua itämaiseen tanssiin 12.3. ja 19.3. Helsinki Orientalin tanssistudiolla. Seitsemän osallistujaa ja pari koordinaattoria siihen päälle saivat nauttia uuteen heittäytymisestä sekä tanssin, erinomaisen seuran, musiikin ja kauniin salin hyvää tekevästä yhdistelmästä. Suurin osa meistä lähti liikkeelle lähtöruudusta. Mukaan sai tulla ilman tanssikokemusta, eikä osallistuminen vaatinut rautaista pohjakuntoakaan. Levähtäminen ja oman kehon kuunteleminen oli sallittua.

Itämainen tanssi on haastavaa ja liikekieli vaatii monelta meistä näyttöjen edessä kyhjöttävältä vähäisellä käytöllä olevien tukilihasten löytämistä. Mutta ennen kaikkea tanssiminen oli hauskaa ja terapeuttista – nauru raikui aina kun muistimme hengitellä. Tutustuminen taisi poikia muutamalle uuden harrastuksen.

Lämpöiset kiitokset Maijalle ja mahtavalle osallistujaporukalle! Mitä lajia kokeillaan seuraavaksi?

Maija (keskellä) ja osa osallistujista. Tältä porukalta irtosivat hymyt helposti!

Toiveita ja ideoita saa mielellään esittää Minä, syöpä ja työ –hankkeen työntekijöille. Kurkkaa tietoa tulevista tempauksista:

Marketta Liljeström