Ajankohtaista

puinen pöytä kahvikuppi vihko tabletti kynä

Uutisia, blogikirjoituksia ja tarinoita – syöpään sairastuneella on monta ääntä.

Tutustu ajankohtaisiin asioihin ja ilmiöihin tai osallistu itse kirjoittamalla esimerkiksi blogisarjoihin tai tarinoihin. Tulevat tapahtumat löydät tapahtumakalenterista.

Jaa myös oma blogikirjoitus tai tarina, parrasvaloissa on juuri sinun kokoisesi paikka vapaana – valtaa se itsellesi!

Ohjeet blogin kirjoittamiseen ja tekstin toimittamiseen:

 • Tyyli on vapaa: voit kirjoittaa asiallisen analyysin, tarinan, oman tai läheisen kokemuskuvauksen, huumoritekstin, runon, fiktiivisen kertomuksen tai iskulauseen jne.
 • Suomen Syöpäpotilaat ry voi tarvittaessa auttaa aiheen valinnassa.
 • Kirjoitus voidaan julkaista suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.
 • Pituussuositus n. 300-600 sanaa.
 • Toimita teksti Word- tai vastaavassa muodossa (mielellään ei PDF:nä) sähköpostitse osoitteeseen info@syopapotilaat.fi.
 • Ilmoita sähköpostiviestissä haluatko julkaista tekstin omalla nimellä, nimimerkillä vai nimettömänä. Liitä mukaan nimimerkki, jolla teksti julkaistaan.
 • Liitä mukaan myös yhden lauseen teksti tyyliin ”Kirjoittaja on/toimii…
 • Jos teksti julkaistaan omalla nimellä, lähetä itsestäsi selkeä kasvokuva erillisenä liitteenä (joko JPG- tai PNG-muodossa).
 • Voit halutessasi lähettää mieluiten vaakakuvan kuvitusta varten sähköpostin liitteenä (joko JPG- tai PNG-muodossa), lisää mukaan tiedot kuvaajasta ja huomioi copyright-oikeudet. Kuva voi olla luontokuva, omia harrastuksia kuvaava tai muunlainen. Kuvituksia ja graafisia tuotoksia voidaan myös julkaista.
 • Oikoluemme tekstin ennen julkaisua.
 • Kirjoitukset julkaistaan toimitusjärjestyksessä.

Jos innostuit tehtävästä, ei muuta kuin kynä tai läppäri sauhuamaan! Tyyli tai sävy voi olla iloinen, surullinen, kantaa ottava, tragikoominen, absurdi, humoristinen tai jotain muuta. Sinä päätät.

Jäämme odottelemaan tuotoksianne!


Voit jakaa myös oman kirjoituksesi/tarinasi sinua koskettavasta aiheesta anonyymisti oheisen lomakkeen kautta. Ystävällisesti liitä teksti suoraan Viesti-kenttään.

Tutustumme kaikkiin kirjoituksiin etukäteen, joten muistathan kunnioittaa ihmisten yksityisyyttä. Näin ollen kirjoituksessa ei tule mainita sellaisia asioita, joiden perusteella yksittäisiä ihmisiä voidaan tunnistaa. Asiattomat kirjoitukset jätämme kokonaan julkaisematta. Olemme yhteydessä kaikkiin kirjoituksen lähettäneisiin ennen jutun julkaisemista.

Julkaisemme kirjoitukset sivuillamme ja jaamme niitä sosiaalisen median kanavissa.

Täyttämällä ja lähettämällä lomakkeen hyväksyt, että Suomen Syöpäpotilaat ry käsittelee ilmoittamiasi tietoja blogikirjoituksen julkaisua varten. Tietoja käsitellään luottamuksellisesti, eikä niitä luovuteta kolmansille osapuolille. Lisätietoa tietosuojasta.