Kategoria: Tukea ja ratkaisuja työllistymiseen

Vuosi työelämää yhdessä

Vuosi sitten tähän aikaan aloin valmistautua uuden työn aloitukseen juuri alkaneessa hankkeessa Suomen Syöpäpotilaat ry:ssä ja tiiviissä yhteistyössä Etelä-Suomen Syöpäyhdistyksen rautaisten ammattilaisten kanssa. Odotin paljon ja ne odotukset ovat täyttyneet moninkertaisesti, siitä kiitokset jokaiselle hankkeeseen osallistuneelle.

Tuetusti takaisin työelämään

Työelämään palaaminen tauon tai kriisin jälkeen on kriittinen, tarkastelua vaativa hetki. Paluun kynnyksellä työhön liittyvä ammatillinen identiteetti aktivoituu ja pakottaa pohtimaan, olenko yhä samanlainen työntekijä kuin ennen. Mielessä voi olla monenlaisia kysymyksiä: Osaanko? Pärjäänkö? Jaksanko? Miten muut minuun suhtautuvat?

Palkkatuki

Kirjoitussarjassa kerromme erilaisista palveluista työllistymisen tueksi. Työllisyyspalveluista voi olla hyötyä, kun työllistyminen tavallista reittiä ei syystä tai toisesta onnistu.

Työkokeilu

Suomalaisessa palvelujärjestelmässä on erilaisia keinoja, joilla työllisyyspolkua voidaan tukea. Tämä koskee niin työvoimapalveluita, kuntoutusta kuin koulutusta. Tukea ja ratkaisuja työllistymiseen -sarjassa esittelemme joitakin työllistämisen tuen keinoja. Näistä voi olla hyötyä työnhakijalle silloin, kun työpaikan saaminen kilpailluilla työmarkkinoilla tavallisilla tavoilla takkuaa.