Työelämäpalveluista Syöpäjärjestöille

Vuosina 2017–2021 toiminut ”Elossa ja osallisena, myös työelämässä!” -hanke sai alkunsa Suomen Syöpäpotilaat ry:n potilasverkostoista nousseesta tarpeesta kohdata työikäiset syöpään sairastuneet omana ryhmänä. Monet työikäiset kokevat, että heidän erityistarpeitaan ei huomioida työllistämispalveluissa ja terveydenhuollossa.

Työkirja antaa työkaluja ja vinkkejä Syöpäjärjestöjen työntekijöille työelämäkysymysten käsittelyyn asiakkaiden kanssa sekä tukee oikea-aikaista palveluohjausta. Työn tukena ovat myös tämän sivuston aineistot sairastuneille ja ammattilaisille sekä muut tuotetut selvitykset ja materiaalit. Työkirjan lopussa on myös kattava koonti tuotetusta materiaalista sekä linkkilista.

Tutustu työkirjaan

”Mulla oli tänään ensimmäinen työpäivä sairausloman jälkeen. Olin kuin varsa laitumella. Työkaverit oli jo ryytyneitä ja mä olin ihan, että ettekö te tajua, miten ihanaa tää on!”

Minä, syöpä ja työ -hankkeen osallistuja

Työkirjaa esitellään torstaina 27.5.2021 klo 10-11.30 Syöpäjärjestöjen työntekijöille suunnatussa tilaisuudessa. Työkirjasta kerätään palautetta ja sisältöä kehitetään toiveiden mukaisesti, jotta sisältö palvelee mahdollisimman hyvin Syöpäjärjestöjen työntekijöiden työtä.