[Etänä] Työelämäpalveluista Syöpäjärjestöjen työntekijöille
Suomen Syöpäpotilaat ry ja Suomen Syöpäyhdistys järjestävät yhteistyössä koulutuksen ”Työelämäpalveluista Syöpäjärjestöjen työntekijöille” torstaina 27.5. klo 10.
Suomen Syöpäpotilaat ry ja Suomen Syöpäyhdistys järjestävät yhteistyössä koulutuksen ”Työelämäpalveluista Syöpäjärjestöjen työntekijöille” torstaina 27.5. klo 10.
Tuoreen Syöpä-lehden teemana on syöpä ja työ. Tutustu näköislehden artikkeleihin: työhön paluun tarinoihin, selvitysten tuloksiin ja asiantuntijahaastatteluihin.
Työelämäkoordinaattori Mari Bergmanin havaintoja Syöpä ja eriarvoisuus -seminaarista työelämän näkökulmasta.
Tule moikkaamaan työelämäkoordinaattoria ja kuulemaan lisää työelämähankkeesta, Suomen Syöpäpotilaat ry:n ja Etelä-Suomen Syöpäyhdistyksen toiminnasta!
Hyvään hoitosuhteeseen tulisi kuulua potilaan kokonaisvaltainen hoito – ei pelkästään itse syövänhoito. Hoitojen alkuvaiheessa on tärkeää kartoittaa sairauden lisäksi potilaan elämäntilanne, mm. perhe, tukiverkosto, työ ja harrastukset.
Mitä tapahtuu, kun työssäkäyvä tai työikäinen sairastuu syöpään? Tätä aihetta käsiteltiin Tays Syöpäkeskuksen potilasfoorumissa, jossa vierailijana oli Suomen Syöpäpotilaat ry:n työelämäkoordinaattori Tuuli Mähönen. Hän ohjasi foorumilaiset keskustelemaan aiheesta. Tässä bloggauksessa keskustelujen tulokset tiivistettyinä.
Minulla on suhteellisen harvinainen, muttei suinkaan ainutlaatuinen kolmen suora syöpään liittyen: olen itse sairastanut syövän, lähipiirissäni on useita syövän sairastaneita ja lisäksi työskentelen syöpäjärjestössä.
Vapaaehtoistyö lisää yhteisöllisyyttä, myös syöpään sairastuneelle ja siitä parantuneelle. Valitettavasti monen työikäisen sairastuneen toimeentulo vaarantuu vapaaehtoistyön vuoksi.