Esittelyssä Paulus Torkki – Hyvänlaatuisen työn ihannemalli

Hyvänlaatuisen työn ihannemalli -webinaari lähestyy! Esittelemme puhujia ja panelisteja sekä heidän keskusteluun tuomaa näkökulmaa. Tällä kertaa vuorossa on apulaisprofessori Paulus Torkki.

Tekniikan tohtori Paulus Torkki toimii terveydenhuollon tuotantotalouden apulaisprofessorina Helsingin yliopistossa ja ohjaajana Doctoral Programme in Population Health -tohtoriohjelmassa. Pauluksen erityisenä tutkimusalueena on vaikuttavuusperustainen sote: potilaalle relevantit terveys- ja toimintakyky sekä kustannusvaikuttavuus. Torkki on mm. julkaissut syövän aiheuttamista kokonaiskustannuksista Suomessa ja on mukana tutkimuksessa, jossa vertaillaan syövän kustannuksia ja hoitotuloksia kaikissa Pohjoismaissa.

Pauluksen tuoma näkökulma webinaariin?

  • Hoitopolkunäkökulma: toiminta pitää suunnitella ”kotoa kotiin”, ei palasina.
  • Kokonaiskustannusnäkökulma: esimerkiksi työkyvyttömyys tarkoittaa paitsi alentunutta toimintakykyä potilaalle myös merkittäviä kustannuksia.
  • Vaikuttavuusperustaisuus: pitää siirtyä resurssien ja budjetin ohjaamisesta siihen, että systemaattisesti mitataan potilaille relevantteja vaikutuksia terveydessä, toimintakyvyssä ja elämänlaadussa.  

Tervetuloa Hyvänlaatuisen työn ihannemalli -webinaariin tiistaina 27.10. klo 10-15. Ohjelman löydät ajankohtaisista tapahtumista. Ilmoittaudu mukaan perjantaihin 23.10. mennessä.

Kuva: Paulus Torkki