Hyvänlaatuinen työ -joukkue reippaili hyvän mielen Fuck Cancer Runissa

Juoksijat aloitusasemissa

Suomen Syöpäpotilaat ry:n Hyvänlaatuinen työ -joukkueet osallistuivat lauantaina 27.4.2019 Fuck Cancer Run -tapahtumaan Helsingissä ja Tampereella.

Suomen Syöpäpotilaat ry osallistui ensimmäistä kertaa joukkueena keväiseen tapahtumaan. Aurinko porotti ja Töölönlahden tapahtumapuistossa oli lähes karnevaalitunnelma. Mukana oli jos monenmoista joukkuetta työporukoista perheisiin ja lemmikeihin. Moni oli varustautunut upeilla asuilla. Hyvänlaatuinen työ -joukkueessa kaikilla oli retrotyyliset hikipannat.

Helsingissä Sylva ry:n järjestämään juoksutapahtumaan osallistui noin 500 ja Tampereella Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen noin 200 ihmistä. Valittavana oli yhden, viiden ja kymmenen kilometrin matkat, mutta matkaa tai aikaa ei mitattu. Tärkeintä oli hyvä mieli ja hyväntekeminen. Hyvänlaatuinen työ -joukkueen alajaosto Pinkit leidit voitti yhden parhaimman kisa-asun palkinnon. Hurjasti onnea hehkuvien hiusten tiimille!

Olo on onnellinen ja auvoisa.

Jäi tosi hyvä mieli, alkuun tapahtuma jotenkin herkisti, hyvän asian äärellä oltiin.

Oli todella kiva tapahtuma.

Tulen ehdottomasti ensi vuonnakin. Houkuttelen myös muita mukaan.

Joukkueen jäsenten kommentteja

Kaikki joukkueen jäsenet pääsivät maaliin asti. Jälkikäteen kävimme tasoittavilla smootheilla ja suunnittelimme ensi vuoden osallistumista. Lämmin kiitos kaikille osallistuneille, teitte päivästä ja kokemuksesta ainutlaatuisen. Ensi kertaan ja kaunista kevättä kaikille!


Tiesitkö että kolmasosa syöpään sairastuneista on työikäisiä. Joukossa on monia nuoria aikuisia, joilla syöpä voi vaikuttaa opiskeluun, toimeentuloon, hedelmällisyyteen tai muuten lyhyemmän tai pidemmän aikaa elämään.

Joka vuosi keskimäärin 700 nuorta aikuista eli 18-35-vuotiasta sairastuu Suomessa syöpään. 

Sylva ry

Syövästä ja työstä keskustellaan paneelissa SuomiAreenassa

Työelämähanke oli näkyvästi esillä Fuck Cancer Run -tapahtumassa. Hanketyöntekijät kertoivat Helsingissä ja Tampereella millaisia palveluita on tarjolla työikäisille sairastuneille, mistä saa lisätietoa ja mitä on tulossa lähitulevaisuudessa. Syöpä ja työ on teemana esillä heinäkuussa Porin SuomiAreenassa. Paneelissa Työelämässä syövästä huolimatta teemasta keskustellaan politiikan, talouden, omakohtaisten kokemusten, järjestötyön ja terveydenhoidon näkökulmista.

Jää kuulolle, lisätietoa on tulossa kevään mittaan.

Kuvia hyväntekeväisyystapahtumasta

Helsingin Hyvänlaatuinen työ -joukkue Sylvan tapiirimaskotin helmoissa.
Tampereen joukkuelaisia.
Juoksijat lähtevät liikkeelle Helsingissä.