Kirjoita Terveisiä työelämästä -blogisarjaan

Näppäimistön valkoisista kirjaisimista muodostettu sana "blog" mustaa taustaa vasten

Vaikuta kirjoittamalla! Miten olet kokenut työelämään paluun syöpään sairastumisen jälkeen? Oletko mahdollisesti saanut uutta virtaa opiskelusta tai uudelle alalle siirtymisestä? Miten huomioida oma jaksaminen ja työkyky sairastumisen jälkeen?

Oletko hyödyntänyt erilaisia työelämään paluun keinoja (esim. työkokeilu, kuntoutustuki, ammatillinen kuntoutus) tai hakenut työkyvyttömyyseläkkeelle?

Kirjoita Terveisiä työelämästä -blogisarjaan ja jaa oma työelämän tarinasi. Blogikirjoituksen tyyli ja aihe ovat vapaasti valittavissa. Alla ohjeita auttamaan kirjoitusprosessissa.

Tutustu aikaisemmin julkaistuihin kirjoituksiin ja lue myös Suomen Syöpäpotilaat ry:n kirjoitushaasteen tuotoksia. Tuoreena lukuvinkkinä nimimerkki Jarin kirjoitus ”Työelämää harvinaisen verisyövän kanssa”.

Ohjeet blogin kirjoittamiseen ja tekstin toimittamiseen:

  • Tyyli on vapaa: voit kirjoittaa asiallisen analyysin, tarinan, oman tai läheisen kokemuskuvauksen, huumoritekstin, runon, fiktiivisen kertomuksen tai iskulauseen jne.
  • Autamme tarvittaessa aiheen valinnassa.
  • Kirjoitus voidaan julkaista suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.
  • Pituussuositus n. 300-600 sanaa.
  • Toimita teksti Word- tai vastaavassa muodossa (mielellään ei PDF:nä) sähköpostitse osoitteeseen emma.andersson@syopapotilaat.fi.
  • Ilmoita sähköpostiviestissä haluatko julkaista tekstin omalla nimellä, nimimerkillä vai nimettömänä. Liitä mukaan nimimerkki, jolla teksti julkaistaan.
  • Liitä mukaan myös otsikko sekä yhden lauseen teksti tyyliin ”Kirjoittaja on/toimii…
  • Voit halutessasi lähettää vaakakuvan kuvitusta varten sähköpostin liitteenä (joko JPG- tai PNG-muodossa), lisää mukaan tiedot kuvaajasta ja huomioi copyright-oikeudet. Kuva voi olla luontokuva, omia harrastuksia kuvaava tai muunlainen. Kuvituksia ja graafisia tuotoksia voidaan myös julkaista. Muussa tapauksessa valitsemme sopivan kuvituskuvan kuvapankista.
  • Oikoluemme tekstin ennen julkaisua.

Jos innostuit tehtävästä, ei muuta kuin kynä tai läppäri sauhuamaan! Tyyli tai sävy voi olla iloinen, surullinen, kantaa ottava, tragikoominen, absurdi, humoristinen tai jotain muuta. Sinä päätät.

Jäämme odottelemaan tuotoksianne!

Voit jakaa myös oman kirjoituksesi sinua koskettavasta aiheesta anonyymisti lomakkeen kautta.

Kuva: Miguel Á. Padriñán / CC0 Pexels