Maistiainen mindfulnessia

naisen käsi pitää kehystä merta ja taivasta vasten

Etelä-Suomen Syöpäyhdistyksen sali Liisankadulla kylpi auringossa, kun kokoonnuimme tutustumaan mindfulnessiin 28.5. Pirkanmaan työelämäkoordinaattori Tuulin johdolla. Me maistelijat olimme uuden äärellä mindfulness-tunnetaitovalmentaja Tuulin osaavassa ohjauksessa.

Mindfulness on menetelmä, joka tutkitusti vahvistaa stressinhallintaa ja hyvinvointia. Sitä käytetään myös muun muassa kivunhallinnan apuna ja harjoittelu voi parantaa unen laatua. Stressi, kipu ja uni – kaikki nämä ovat asioita, joiden kanssa moni kamppailee syöpähoitojen jälkeen ja joilla kaikilla on vaikutusta työkykyyn.

Puolessatoista tunnissa Tuuli ehti kertoa hieman menetelmän taustoista ja perusideasta ja pääsimme heti kokeilemaan harjoituksia. Aloitimme kulkemalla tilassa ja tarkkailemalla yksityiskohtia ohjeiden mukaan, teimme läsnäolevan kuuntelun harjoituksen ja hengitysharjoituksen.

Maistiainen oli makoisa ja moni sanoikin saaneensa kipinän harjoittelun aloittamiseen! Jos et päässyt mukaan, mutta asia kiinnostaa, voit päästä alkuun esimerkiksi Oivamielen harjoitusten avulla tai Terveyskylän Mielenterveystalon kautta.

Lämmin kiitos mahtavalle ohjaajallemme Tuulille ja jokaiselle osallistujalle!

Havainnoimme tilaa kiinnittämällä huomiota yksityiskohtiin: muotoihin ja väreihin. Alla esimerkkejä Liisankadun ikkunoista avautuvista neliöistä ja ympyröistä sekä kesäisestä vihreästä.

Teksti ja kuvat: Marketta Liljeström

Kansikuva: CC0 Pexels