Mediatiedote: Seminaarissa etsitään ratkaisuja syöpäselviytyjän työllistymisen haasteisiin

retrokirjoituskoneen kirjasimia

Mitä tarkoittaa syöpään sairastuneen uusi normaali? Millaisia työllistymisen ja töihin paluun haasteita syöpäselviytyjä kohtaa sairastumisen jälkeen? Mediatiedote Hyvänlaatuista työtä etsimässä -seminaarista 8.11.2018 Helsingissä.

Suomessa vuositasolla syöpädiagnoosin saa reilu 30 000 ihmistä. Euroopassa vuosittain noin 1,4 miljoonaa työikäistä saa diagnoosin, heistä keskimäärin vain 64 % palaa töihin 18 kuukauden sisällä diagnoosista (Youth Cancer Europen julkilausuma 2018).

Moni syöpään sairastuneista ja syöpäselviytyjistä (engl. Cancer Survivor) palaa sairastumisen jälkeen työelämään joko täysin tai osittain työkykyisenä. Moni sinnittelee pätkätöissä, toimii freelancerina tai on irtisanottu. Tarinoita on yhtä paljon kuin syöpään sairastuneita.

Kansainvälisten tutkimusten mukaan syöpään sairastuneiden riski sairastua masennukseen on kohonnut vielä kymmenen vuotta diagnoosista. Syöpään sairastuminen ei ole pelkästään toipumista fyysisistä hoidoista, vaan totuttautumista uudenlaiseen arkeen syövän jälkeen tai sen kanssa.

Vaikka onnistuneita kokemuksia on ilahduttavan paljon, voi töihin paluu olla eri syistä hankalaa, eikä tukea välttämättä ole helppo löytää. Haluamme nostaa keskusteluun työn merkityksen sairastuneelle sekä työhön paluun haasteet kuntoutumisen eri vaiheissa.

Suomen Syöpäpotilaat ry:n Hyvänlaatuista työtä etsimässä -seminaarissa pohditaan syöpään sairastuneen työelämän kysymyksiä ja sitä miten sairastuneen koko elämäntilanne voidaan huomioida hoitopolulla. Lisäksi kuullaan syöpäselviytyjien kokemuksia työelämään paluusta, sekä alustuksia syövänhoidon ja työllistämisen asiantuntijoilta.

Tilaisuus on tarkoitettu työikäisille syöpään sairastuneille sekä työnantajille, työllistämisen parissa toimiville, työterveys- ja terveydenhuollon toimijoille ja muille kiinnostuneille.

Seminaari Hyvänlaatuista työtä etsimässä live-striimataan tänään klo 12-17 YouTuben kautta. Tallenne on myös nähtävissä jälkikäteen.

Hyvänlaatuista työtä etsimässä -seminaari 
Aika: 8.11.2018 klo 12-17
Paikka: Tapahtumatalo Bank, Union Square Auditorio, Unioninkatu 22, Helsinki (sisäänkäynti Havis Business Centerin ovesta)

Ladattavat tiedostot

Lisätietoa ja ilmoittautumiset:

Hankekoordinaattori Emma Andersson
Minä, syöpä ja työ -hanke
E-mail: emma.andersson@syopapotilaat.fi 
Puh. 045 104 5836

Kuva: StockSnap