Panelistiesittelyssä Marketta Liljeström – SuomiAreena

tyyne ja toivo retrona

SuomiAreena lähestyy! Esittelyssä Työelämässä syövästä huolimatta -paneelin keskustelijat. Tänään on vuorossa Suomen Syöpäpotilaat ry:n työelämäkoordinaattori Marketta Liljeström.

Marketta Liljeström työskentelee Suomen Syöpäpotilaat ry:n Minä, syöpä ja työ -hankkeessa työelämäkoordinaattorina. Hän tukee työikäisiä syöpään sairastuneita työelämän asioissa, ohjaa vertaisryhmiä ja kannustaa asiakkaita löytämään omia voimavaroja sairastumisen jälkeen.

Marketta on rautaisen kova ammattilainen, joka on varustettu suurella ja lempeällä sydämellä. Ihminen sairauden takana on Marketan kaiken toiminnan ytimessä.

Asiakkaan palaute

Marketan tuoma näkökulma paneeliin?

Paneelissa nostan esiin työelämähankkeen osallistujien viestejä. Tilanteet niin syövän kuin työelämänkin suhteen ovat yksilöllisiä: yhtä onnistuneen paluun tai työssä jatkamisen kaavaa ei ole. Kuntoutuja on usein melkoisessa odotusten ja suositusten ristipaineessa välittäessään viestejä erikoissairaanhoidosta työterveyteen ja edelleen eläkevakuutusyhtiöön. Moni toivoo, että olisi kuullut myöhäisvaikutuksista ja niiden suhteesta työkykyyn hoitopolun aikana, että olisi osannut rakentaa paluuta viisaammin silloinkin kun palo takaisin työhön ja arkeen on kova. Työtön työhakija jää usein yksin työkyvyn haasteiden kanssa. On myös tarpeen puhua kroonista syöpää sairastavien työelämätilanteista.

Marketta Liljeström
marketta liljeström

Paneelia Työelämässä syövästä huolimatta voi seurata tiistaina 16.7. klo 13-14 livenä Porissa kauppakeskus Puuvillan lavalla, livestriimin kautta tai jälkikäteen tallenteena Suomiareena.fi-sivulla.

Lisätietoa paneelista

Kuva: Marketta Liljeström