Panelistiesittelyssä Paulus Torkki – SuomiAreena

SuomiAreena lähestyy! Esittelyssä Työelämässä syövästä huolimatta -paneelin keskustelijat. Tänään vuorossa on terveydenhuollon tuotantotalouden apulaisprofessori Paulus Torkki Helsingin yliopistosta.

Paulus Torkin erityisenä tutkimusalueena on vaikuttavuusperustainen SOTE: potilaalle relevantit terveys- ja toimintakyky sekä kustannusvaikuttavuus. Torkki on mm. julkaissut syövän aiheuttamista kokonaiskustannuksista Suomessa ja on parhaillaan mukana tutkimuksessa, jossa vertaillaan syövän kustannuksia ja hoitotuloksia kaikissa Pohjoismaissa.

Pauluksen tuoma näkökulma paneeliin?

  • Hoitopolkunäkökulma: toiminta pitää suunnitella ”kotoa kotiin”, ei palasina.
  • Kokonaiskustannusnäkökulma: esimerkiksi työkyvyttömyys tarkoittaa paitsi alentunutta toimintakykyä potilaalle myös merkittäviä kustannuksia.
  • Vaikuttavuusperustaisuus: pitää siirtyä resurssien ja budjetin ohjaamisesta siihen, että systemaattisesti mitataan potilaille relevantteja vaikutuksia terveydessä, toimintakyvyssä ja elämänlaadussa.  

Paneelia Työelämässä syövästä huolimatta voi seurata tiistaina 16.7. klo 13-14 livenä Porissa kauppakeskus Puuvillan lavalla, livestriimin kautta tai jälkikäteen tallenteena Suomiareena.fi-sivulla.


Seuraava panelistiesittely ilmestyy keskiviikkona 3.7.2019. Lisätietoa paneelista

Kuva: Paulus Torkki