Pilateksesta kehon ja mielen hyvinvointia

pilatesohjaaja kirsi oinonen istuu tyynyn päällä ja tekee harjoituksia pilatesrenkaalla

Minä, syöpä ja työ -hanke järjesti marras-joulukuussa 2019 kolmen kerran tutustumisen pilatekseen Kirsi Oinosen ohjauksessa.

Pienessä aamupakkasessa suuntasin matkani kohti SOMAkollektiivin tiloja Vallilassa. Kun oli saanut takin heitettyä hartioiltaan, oli mukavaa rullata pilatesmatto lattialle ja ihanan rentouttavaa asettua selinmakuulle matolle. 

Pian maton ympärille kertyi välineitä: kuminauha, ruttupallo, rulla, rengas sekä vaahtomuovinen istuinkoroke ja kiila. Kuka sanoi ettei pilates olisi välineurheilua?

Hengitys sisään ja uloshengityksellä alavatsan ja sitten ylävatsan aktivointi, siitä se alkoi. Ohjaaja Kirsi Oinonen huomioi osallistujat huolellisesti ja yksilöllisesti. Ohjeistusta oli helppo seurata. Tunnin jälkeen oli todella virkeä ja hyvinvoiva olo. 

Osallistujilta kuultua: 

Paremmin ei voisi enää päivä alkaakaan. Ohjaaja oli mieletön ammattilainen ja kerran kokeilulla oppi paljon uutta.

Tykkäsin kaikesta ja innostuin pilateksesta todella! Erittäin hyvä ohjaaja, joka oli suunnitellut tunnit aloittajalle sopivaksi ja motivoivaksi. Kiitos tästä mahdollisuudesta tutustua uuteen lajiin.

Löysin tästä uuden lajin itselleni. Tutustuin jo oman kotini läheltä löytyvän pilatesstudion tarjontaan.

Olin kokeillut pilatesta aiemminkin, mutta tämän ohjaajan kanssa koin ymmärtäväni paremmin pilateksen jujun. Todella mukava kokemus.

Pilatekselle toivottiin jatkoa 2020. Katsotaan mitä kevät ja uusi vuosikymmen tuovat tullessaan. Kiitos kaikille reippaille osallistujille ja asiantuntevalle ohjaajalle!

Teksti: Emma Andersson
Kuva: Marketta Liljeström