TE-palvelujen rekrytointikoulutukset

kirjapinoja ja tabletti oppimistilassa

Julkiset työ- ja elinkeinopalvelut tarjoavat tukea uusien työntekijöiden rekrytoimiseen koulutuksen kautta. RekryKoulutukset ja FEC-ohjelmat ovat tähän suunnattuja palveluja.

RekryKoulutus

RekryKoulutus on hyvä vaihtoehto, jos ammattitaitoisia työntekijöitä on vaikea löytää eikä alan osaajia valmistu lähiaikoina. Työnantaja ja TE-palvelut rahoittavat koulutuksen yhdessä.

  • räätälöidään yrityksen tarpeisiin
  • kestää pääsääntöisesti 3–9 kuukautta (vähimmäiskesto on 10 koulutuspäivää)
  • antaa opiskelijoille ammatillista osaamista työtehtävään työnantajan tarpeen mukaan
  • voidaan suunnitella myös yhteistyössä useamman työnantajan kanssa.

Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet työllistyvät organisaatioon. Työllistyä voi esimerkiksi myös vuokratyövoimaa tarjoavaan yritykseen tai yrittäjänä toimeksiantosuhteeseen työnantajan kanssa.

RekryKoulutus on työelämälähtöistä. Tavoitteena voi olla lisä-, täydennys- tai ammatinvaihtoon tähtäävä koulutus. Siihen sisältyy sekä tietopuolista opetusta että ohjattua työssäoppimista ja työharjoittelua. RekryKoulutuksessa ei suoriteta tutkintoja tai osatutkintoja.

FEC (Further Educated with Companies) -ohjelma

FEC-ohjelma (Further Educated with Companies) on noin kuuden kuukauden mittainen palkaton yhteistyöjakso potentiaalisen työnantajan kanssa. FEC-työvoimakoulutusten kohderyhmänä ovat erityisesti korkeakoulutetut kokeneet työnhakijat. Koulutuksen tavoitteena on edistää rekrytointeja tarjoten koulutusta ja työssäoppimista yhdistävä vaihtoehto työnhakijalle ja potentiaaliselle työnantajalle testata yhteistyötä.

Lisätietoa:

Lähteenä Yrittajat.fi