Toimiva työhakemus

retro numerot

Työhakemuksen tärkein tehtävä on osoittaa hakijan motivaatio ja onnistuessaan vakuuttava hakemus voi toimia pääsylippuna haastatteluun.

Netti on täynnä vinkkejä hyvän työhakemuksen aineksista. Tärkeintä on osoittaa, että on kiinnostunut haettavasta työpaikasta ja räätälöi hakemuksen vastaamaan hakuilmoituksessa esitettyihin asioihin. Lue työpaikkailmoitus huolellisesti.

Geneeriset, ei mihinkään paikkaan laaditut, hakemukset eivät useimmiten toimi, sillä niiden pohjalta on haastavaa arvioida miksi haet paikkaa ja mikä erityisesti haettavassa tehtävässä sinua kiinnostaa. Jos paikka oikeasti kiinnostaa sinua, pysähdy ennen hakemuksen kirjoittamista miettimään, miksi haet juuri kyseistä paikkaa. Sanoita ja kohdista kiinnostus myös hakemukseen.

Älä toista liikaa ansioluettelon sisältöä, vaan kirjoita hakemukseen sellaisia asioita, jotka kuvaavat sinua ja saavat työnhaun näyttämään tarinalta.

Kokonaisuus ratkaisee. Kiinnitä huomiota siistiin ja johdonmukaiseen ulkoasuun sekä oikeinkirjoitukseen. Kirjoitusvirheet vähentävät uskottavuutta, joten kannattaa oikolukea teksti tai pyytää toista lukemaan.

Muista ettet syrji itseäsi olettamalla että syövän takia et pystyisi tekemään töitä. Vaikka syövän takia voisikin jäädä pysyviä tai väliaikaisia fyysisiä tai henkisiä toimintakyvyn rajoitteita, monet syöpäselviytyjät kykenevät selviytymään samoista tehtävistä kuin ennen diagnoosia. Terveydenhuollon ammattilaiset auttavat sinua tekemään rehellisen arvion kyvyistäsi suhteessa työn henkisiin ja fyysisiin vaatimuksiin.

Lisätietoa: