Hyvänlaatuisen työn jäljillä -kirja

hyvänlaatuisen työn jäljillä -kirjan kannet vierekkäin

Kirja ”Hyvänlaatuisen työn jäljillä – Kokemuksia syövän ja työelämän yhteensovittamisesta” valottaa työikäisten syöpään sairastuneiden työelämän pohdintoja ja haasteita.

Miten sovittaa syöpä ja työelämä? Milloin palata töihin ja pystyykö samaan kuin ennen sairastumista? Entä jos ei jaksakaan? Miten syöpä tai syöpähoidot vaikuttavat työkykyyn? Jääkö sairastumisesta myöhäis- tai haittavaikutuksia? Kuinka kertoa syövästä työnantajalle ja työkavereille? Miten sanoittaa syövän mentävä aukko CV:ssä? Millaisia odotuksia ja haasteita työikäisillä syöpään sairastuneilla on työelämän suhteen?

Polkuja työelämään, uudelle alalle, kuntoutukseen, opiskeluun ja työkyvyttömyyseläkkeelle on yhtä monta kuin sairastuneita.

”Itse olen onnistuneen työnhaun tulos, ilman neuvoja en koskaan olisi uskaltautunut hakemaan takaisin työelämään.”

Minä, syöpä ja työ -hankkeen osallistuja

Lataa maksuton e-kirja

Teoksessa on aikaisemmin vuosien 2017-2020 aikana Terveisiä työelämästä -blogisarjassa ilmestyneitä sekä ennen julkaisemattomia kirjoituksia syövän ja työelämän yhtälöstä. Kirjan on toimittanut Emma Andersson ja taittanut Milla Aura-Tolonen (Milart). Kirjan on painanut Origos Oy.

Lämmin kiitos kaikille kirjaan kirjoittaneille. Hyvänlaatuista lukukokemusta!

”Luin samalla istumalla koko kirjan, erinomaisesti toimitettu ja olitte löytäneet hyviä ’potilastapauksia’ eli kattava otos erilaisia kuvauksia syöpäpotilaan roolista. Lääketieteen perusopetuksessa aikoinaan kehotettiin lukemaan kaunokirjallisuutta, sillä se on erinomainen tapa oppia ymmärtämään muita ihmisiä ja laajentaa maailmankuvaansa. Luin ilman ’syöpälääkärin silmälaseja’ kuvauksina kanssakulkijoiden elämästä ja mielestäni teksti oli helposti lähestyttävää.”

Onkologi
kirjan hyvänlaatuisen työn jäljillä kokemuksia syövän ja työelämän yhteensovittamisesta
Kirjan kansilehti. Kuva: Suomen Syöpäpotilaat ry / Taitto: Milart