Syövästä ja työstä Porin SuomiAreenalla

johanna mattson minna pihlajamäki paulus torkki krista kiuru

Suomen Syöpäpotilaat ry oli mukana Porin SuomiAreenan virallisessa ohjelmassa. Syöpä ja työ -teema oli näkyvästi esillä tapahtumissa ja uutisoinnissa.

Ohessa kooste SuomiAreena-viikon kohokohdista työelämänäkökulmasta.

Paneelikeskustelu Työelämässä syövästä huolimatta Puuvillan lavalla

Työelämässä syövästä huolimatta -paneelissa keskustelivat kokemusasiantuntija Leena Vainio, työelämäkoordinaattori Marketta Liljeström (Suomen Syöpäpotilaat ry), toimitusjohtaja Ilpo Tolonen (Docrates Syöpäsairaala), johtava ylilääkäri Johanna Mattson (HUS Syöpäkeskus), työterveyshuollon erikoislääkäri Minna Pihlajamäki (Suomen Työterveyslääkäriyhdistys ry), apulaisprofessori Paulus Torkki (Helsingin yliopisto) sekä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (STM).

Juontajana toimi Baba Lybeck. Videoinsertillä oman työelämän tarinansa kertoi kokemusasiantuntija Arja Lehtovaara.

Striimaus on nähtävillä MTV:n sivuilla.

Paneelin yhteydessä julkaistiin toukokuussa 2019 toteutetun Syöpä ja työ -kyselyselvityksen tulokset.

Paneelikeskustelu oli näkyvästi esillä mediassa. Kokemusasiantuntija Leena Vainiota ja projektipäällikkö Emma Anderssonia (Suomen Syöpäpotilaat ry) haastateltiin tiistain 16.7. klo 22 MTV Uutisiin. Syöpä ja työ -teema sekä kyselyselvityksen tulokset olivat myös esillä Mediuutisissa, Kauppalehdessä ja Talouselämässä. Perjantaina 19.7. mennessä tiedossa olevat uutisoinnit Syöpä ja työ mediassa -sivulla.

Torivartissa Välähdyksiä työelämästä sairastumisen jälkeen

Kokemusasiantuntija Leena Vainio tarjosi Torivartissa tiistaina 16.7. klo 11 Välähdyksiä työelämästä sairastumisen jälkeen sanoin ja upeiden teosten kautta. Mikä (työ)elämässä on hyvää ja kaunista sairastumisen jälkeen? Mitä kuntoutujana työelämään palaaminen opettaa?

Haastattelijana toimi työelämäkoordinaattori Marketta Liljeström.

Kokemusasiantuntija Leena Vainio työelämäkoordinaattori Marketta Liljeströmin haastattelussa MTV-lavan Torivartissa tiistaina 16.7.

Hyvänlaatuisen työn kesäjuhlat

Satakunnan Syöpäyhdistyksen tiloihin kokoontui n. 65 juhlijaa Hyvänlaatuisen työn kesäjuhlille keskiviikkona 17.7. Ohjelmassa oli kuplivia juomia, herkkuja sekä näyttelijä-muusikko Teemu Niemelän musiikkiesityksiä sekä Henri Hämäläisen standup-esitys Tervetuloa syöpäkerhoon.

Lämmin kiitos Satakunnan Syöpäyhdistykselle juhlien emännöinnistä.

Kohtaamisia Kansalaistorilla

Suomen Syöpäpotilaat ry:n työntekijät sekä Satakunnan Syöpäyhdistyksen työntekijät ja vapaaehtoiset päivystivät koko SuomiAreena-viikon Kansalaistorin teltalla.

Kansalaistorilla SSP:n työntekijöitä sekä Satakunnan Syöpäyhdistyksen työntekijöitä ja vapaaehtoisia.

Kansikuvassa Johanna Mattson, Minna Pihlajamäki, Paulus Torkki ja Krista Kiuru. Kuvat: Emma Andersson & Emmi Toivonen.