Uusi esite terveydenhuollon ammattilaisille

värikkäitä pikkukiviä

Työikäisen syöpään sairastuneen työhön paluuta voidaan tukea ja helpottaa monin tavoin. Uusi esite terveydenhuollon ammattilaisille tarjoaa työkaluja työelämään paluun oikea-aikaiselle tuelle.

Mitä työelämään paluun keinoja on ja mistä niitä haetaan? Mitä etuisuuksia on hyvä ottaa huomioon? Mitä akuutteja tai myöhäishaittoja syövästä tai sen hoidosta voi aiheutua?

Esite on tarkoitettu ensisijaisesti erikoissairaanhoidon ja työterveyshuollon lääkäreille, mutta siitä on apua myös muille terveydenhuollon ammattilaisille.

Esitteen sisällöstä on vastannut työterveyslääkäri Johanna Häggblom (Työplus Oy). Sisältötyötä ovat tukeneet myös syöpätautien erikoislääkäri, LT, tutkijatohtori ja kliininen opettaja Sanna Iivanainen (Oulun yliopisto / Oulun yliopistollinen sairaala) ja erityisasiantuntija Emma Andersson (Suomen Syöpäpotilaat ry).

Esitteen toteutusta ovat tukeneet AstraZeneca, MSD ja Novartis.

Linkin kautta voit ladata esitteen, tutustua tietopakettiin sekä esitteen teossa hyödynnettyihin lähdeviitteisiin ja tutkimuksiin.

Esitteestä on tulossa myös paperinen, tilattava versio, jää kuulolle! Samoin esitteestä julkaistaan ruotsinkielinen versio.

Kiitos kaikille esitteen teossa mukana olleille.

Kuva: CC0 Pexels