Uusi hanketyöntekijä Tiiu esittäytyy

vihreitä kuusenoksia hämärässä

Tiiu Lohtari aloitti syksyllä 2018 Suomen Syöpäpotilaat ry:ssä hanketyöntekijänä osana työelämätiimiä. Lue ohessa Tiiun esittely.

Hei, olen Tiiu Lohtari ja aloitin syyskuussa Suomen Syöpäpotilaat ry:ssä hanketyöntekijänä. Olen mukana työelämätiimissä erityisrahoitteisen ohjelman kautta.

Minä, syöpä ja työ -hanke on toiminut jo reilun vuoden verran ja pääsin mukaan tekijäksi jo hyvin organisoituun toimintaan. Hankkeen tavoitteena on syöpään sairastuneiden työikäisten fyysisten, psyykkisten ja sosiaalisten työelämävalmiuksien tukeminen.

Teen vapaaehtoistyötä syöpätautien erikoissairaanhoidossa ja olen mukana vertaisasiantuntijana syöpäryhmissä. Syöpädiagnoosin vuoksi monet syöpään sairastuneet kokevat, että heidän arvonsa menevät uusiksi ja työelämässä saattaa tulla tämän johdosta uusia haasteita. Myös taloudellisen tilanteen haasteet saattavat tulla yllätyksenä. Muun muassa näistä asioista voimme keskustella syöpäselviytyjien kanssa.

Olen yhteiskunta- ja valtiotieteilijä. Minulla on takana pitkä ja hyvä ura eläkeasioiden parissa, mutta minuakin alkoi kutkuttamaan uudet tehtävät. Kiinnostus järjestötöitä kohtaan kasvoi ja viimeisten vuosien aikana olen pätevöittänyt itseäni järjestöpuolen tehtäviin mm. mielenterveyden ensiapukoulutuksilla, vertaisohjaajan koulutuksilla sekä Toivo-vertaistukijapätevyydellä. Nyt koen olevani oikealla polulla.

Tavataan vaikka Facebookin ryhmässä @Hyvänlaatuinen työ.

Lämmintä joulun odotusta kaikille.

Tiiu Lohtari

Tiiu Lohtari hanketyöntekijä